Over dierenarts Vaneylen:

Annemie Vaneylen rondde de zesjarige opleiding tot dierenarts kleine huisdieren af met grote onderscheiding. Een laatstejaars keuzevak genaamd ‘bijzondere dieren en proefdieren’ prikkelde de interesse in konijnen en knaagdieren. (Of was het cavia ‘Herman’ die al vele studiejaren getrouw mee naar Gent pendelde, die haar deed verder studeren?)

“Alles leren over knaagdieren” werd het doel en dit kon in de zogenaamde Master na Master in Laboratory Animal Science. Deze tweejarige studie werd gecombineerd met verscheidene interims in de kleine huisdierenpraktijk en werd met onderscheiding afgerond.

Na een jobaanbieding in de proefdierwereld werkte zij als zelfstandig lab animal consultant voor enkele grote biotech bedrijven. Een job die werd uitgebreid met de functie animal welfare officer aan de Universiteit van Maastricht. De chirurg in dierenarts Vaneylen deed haar besluiten als wetenschappelijk medewerker te starten aan de KULeuven. Het bood haar de kans zich te bekwamen in microchirurgie (meerbepaald orthotopic lung transplantation in mice).

Naast de ambitie ‘knaagdiergeneeskunde’, leeft de ambitie ‘mama van een groot gezin’.  Met intussen vijf kinderen in huis wordt dierenartspraktijk Rodentia opgericht. Hier wordt alle kennis en kunde aangewend om úw knaagdier de beste zorgen te geven.  Aan de Diestersteenweg in Spalbeek-Hasselt komt een nagelnieuw gebouw waarin haar kroost  & dierenartspraktijk Rodentia alsook de huisartspraktijk van echtgenoot Sander Vernyns (praktijk384.be) onderdak krijgt.

 

Info voor slimmeriken:

Rodentia is de Latijnse verzamelnaam voor alle knaagdieren. De wetenschap bracht de konijnen recenter onder bij de Lagomorpha. Dierenartspraktijk Rodentia maakt dit onderscheid niet, uw konijn blijft van harte welkom!

Bijkomende informatie:

Dierenarts Vaneylen is ingeschreven bij de Orde der Dierenartsen onder het nummer N4095.
Zij is lid van SAVAB (Small Animal Veterinary Association Belgium) en actief in de werkgroepen Weke Delen Chirurgie en Vogels- en Bijzondere dieren.
Ze is aangesloten bij AEMV (Association of Exotic Mammal  Veterinarians).
Ze volgt graag en regelmatig bijscholingen in binnen-en buitenland.

Rodentia is ingeschreven bij de ondernemingsbank onder het nummer BTW BE0872.817.876.
Het geneesmiddelendepot staat geregistreerd bij het FAGG met nr DP00118281.
De röntgentoestellen staan onder toezicht van het FANC, en worden jaarlijks gekeurd door Techni-Test.